به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، تشدید وخامت جدی اوضاع در خاورمیانه میتواند تأثیر جدی بر وضعیت اوکراین داشته باشد. کییف با خطر از دست دادن توجه رسانههای غربی و کل جامعه بینالمللی و همچنین کاهش جریان کمکهای نظامی و مالی مواجه است.
تاثیر نخست آن است که توجه رسانههای غربی وبطور کلی جامعه جهانی ممکن است به رویدادهای فلسطین معطوف شده و مشکلات کییف در پس زمینه محو شود. در چنین شرایطی، کسب حمایت دشوارتر خواهد بود. متحدان اروپایی کییف نیز به این مسئله اعتراف میکنند. آندری دودا، رئیسجمهور لهستان گفته که آنچه اتفاق میافتد به نفع روسیه است که گویا به دنبال منحرف کردن توجه اذهان عمومی از رویدادهای اوکراین است.
دومین نکته مهم این است که اوکراین ممکن است بخشی از کمکهای نظامی و مالی خود را از دست بدهد. اخیراً، حتی بدون تشدید اوضاع در خاورمیانه، وضعیت کییف از این لحاظ دشوار شده و وضعیت ممکن است بدتر هم شود.
مشخص است که مقامات اسرائیلی از واشنگتن درخواست میکنند تا تجهیزات فوری مهمات، سلاح و تجهیزات نظامی آنها را تامین کند و جو بایدن هم دستور حمایت از متحد خود را صادر کرده است، اگرچه پارامترها و حجم این کمک ها اعلام نشده است. این در حالی است که بودجه موقت فعلی دولت ایالات متحده هیچ گونه کمکی برای اوکراین را در نظر نگرفته است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به پانصد و نود و چهارمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
آلکسی پوشکوف، رئیس کمیته امور اطلاعاتی شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که اظهارات مارک میلی، رئیس سابق کمیته روسای ستاد نیروهای مسلح آمریکا مبنی بر افزایش احتمال درگیری نظامی بین ایالات متحده و روسیه در دهه آینده را نباید نادیده گرفت.
به عقیده او، این سخنان بیانگر تمایل محافل حاکم در واشنگتن است که بدون توجه به تغییر قدرت در کاخ سفید ادامه خواهد داشت. در عین حال، احتمال اینکه ایالات متحده زمانی برای درگیری نظامی با روسیه نداشته باشد نیز در حال افزایش است.
این سناتور روس یادآور شد که ایالات متحده با چالشهای زیادی روبرو است که هژمونی آن را به چالش کشیده و درگیر شدن با روسیه که یک قدرت هستهای پیشرو است، موقعیت واشنگتن در مواجهه با این چالشها را تضعیف خواهد شد.
به گفته پوشکوف، ضمن اینکه آمریکا باید بطور همزمان در چندین بحران برای حفظ به اصطلاح رهبری خود تلاش کند که این بحرانها در حال حاضر - خاورمیانه، اوکراین و اوضاع بالقوه شرق دور هستند. این سناتور تاکید کرد، وضعیت کنونی اسرائیل نیز مستلزم آن است که واشنگتن به میزان قابل توجهی از توان خود استفاده کرده و بیشتر به این منطقه توجه کند.
رسانههای اوکراینی بامداد امروز از وقوع انفجارهایی در شهرهای اودسا و نیکولایف خبر دادند.
به گفته مقامات محلی، سیستم دفاع هوایی نیکولایف در طول شب گذشته فعال شد. علاوه بر این، صدای انفجار در منطقه اودسا در شهر ویلکووا در مرز رومانی نیز شنیده شد.
آژیرهشدار حمله هوایی در مناطق نیکولایف، اودسا، دنپروپتروفسک و خارکوف به صدا درآمده بود.
وزارت دفاع روسیه هنوز درباره این انفجارها اظهار نظری نکرده است.
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته در نشست شورای امنیت هشدار داد که سیلوهای نگهداری غلات و زیرساختارهای بندری که کییف از آنها برای پنهان کردن سلاح استفاده می کند، ممکن است هدف نیروهای مسلح روسیه قرار بگیرند.
این دیپلمات یادآور شد که ارتش روسیه به اهداف غیرنظامی یا غیرنظامیان حمله نمیکند و سلاحهای با دقت بالا منحصراً برای از بین بردن توان نظامی کییف استفاده میشوند. نبنزیا تاکید کرد: اگر اوکراین از انبارها و زیرساختارهای بندری برای ذخیره مهمات و تجهیزات غربی استفاده کند، آنها نیز نابود خواهند شد.
اولگ خراموف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه در مصاحبهای اعلام کرد که ایالات متحده ممکن است به دلیل عدم موفقیت نیروهای مسلح اوکراینی از ضد حمله خود، از سلاحهای سایبری علیه روسیه استفاده کند.
وی هشدار داد: «عدم موفقیت ارتش اوکراین ممکن است مقامات واشنگتن را به استفاده از سلاحهای تهاجمی سایبری آمریکایی برای آسیب رساندن به دولت و ساختارهای نظامی و سیستم اقتصادی روسیه وادار کند».
خراموف در پاسخ به سوالی درباره واکنش روسیه به حملات سایبری گفت که ایالات متحده و متحدانش با نتیجهای روبرو خواهند شد که پیامدهای آن غیرقابل پیش بینی است. به گفته وی، تلاش طرف آمریکایی برای تحمیل شکست استراتژیک بر روسیه، خطر درگیری سایبری جهانی را افزایش می دهد.
وزارت امور خارجه روسیه گزارش داد که الکساندر گروشکو، معاون وزیر و محمد سمسار، سفیر ترکیه در روسیه روز دوشنبه، در جریان دیداری پیرامون مسائل منطقهای جاری از جمله روند اوضاع کنونی در اوکراین گفتگو کردند.
در این دیدار طرف روسی رویکردهای اصولی خود در رابطه با ابتکارات بینالمللی برای یافتن راههایی برای حل و فصل مناقشه اوکراین را تشریح کرد. علاوه بر این، گروشکو و سمسار دستور کار روسیه و ترکیه از جمله تماس در سطوح مختلف را بررسی کردند.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین "ایگور تانتسورا" را از سمت فرماندهی نیروهای دفاع ارضی نیروهای مسلح اوکراین برکنار کرده و به جای او، سرلشکر "آناتولی بارگیلویچ" را به این سمت منصوب شد.
بارگیلویچ از سال ۲۰۲۲ رئیس ستاد نیروهای گروه شرقی ارتش اوکراین بود و تا قبل از آن معاون فرمانده نیروی زمینی ارتش اوکراین برای دفاع ارضی خدمت میکرد.
دلیل برکناری تانتسورا مشخص نشده است.
در ماه سپتامبر، رئیس جمهوری اوکراین هر شش معاون وزیر دفاع این کشور را برکنار کرد.
دمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه در جمع خبرنگاران درباره اظهارات ولادیمیر ژیرینوفسکی، رئیس سابق حزب لیبرال دموکراتیک روسیه که قبل از مرگ خود پیش بینی کرده بود تا سال ۲۰۲۴ "درگیری سختی در خاورمیانه رخ خواهد داد که همه دیگر فراموش خواهند کرد که اوکراین چیست"، توضیح داد.
سخنگوی کرملین یادآور شد: «میدانید که ژیرینوفسکی ارزیابیهای مختلفی داشت که حاوی تحلیل کاملاً دقیقی از روند اوضاع در برخی رویدادها بود و دیدگاه روشنی درباره مسائل داشت.»
پسکوف همچنین هشدار داد که تشدید درگیریها بین فلسطین و اسرائیل ممکن است خطری بزرگی برای کل منطقه خاورمیانه به همراه داشته باشد.
دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه مدعی شده است که تسلیحاتی که کشورهای ناتو به اوکراین منتقل کردهاند، به طور فعال در عملیاتهای جنگی در فلسطین استفاده میشود.
وی همچنین تاکید کرد که فساد مقامات اوکراینی منجر به سر درآوردن هواپیماها، تانک ها و موشک ها در بازار سیاه سلاح شده است. همانطور که تسلیحاتی که آمریکاییها در افغانستان به جا گذاشته، در تمام نقاط داغ جهان استفاده خواهد شد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز روز گذشته یادآور شد، یک سال و نیم پیش، وزارت خارجه روسیه به جامعه جهانی هشدار داد که تسلیحات آمریکایی عرضه شده به کییف از بازارهای سیاه اسلحه سر درخواهند آورد.
این دیپلمات با اشاره به اینکه دلیل این امر فساد در اوکراین است، افزود: رسانههای برجسته غربی هرگز اطلاعات روسیه در این باره را به مردم نگفتند و مقامات رسمی نیز تحقیقاتی در این باره انجام ندادند.
میرچا جوآنا، معاون دبیرکل ناتو زمان پیوستن اوکراین به پیمان آتلانتیک شمالی را مشخص نکرد و توضیح داد که این بیشتر یک موضوع سیاسی است تا فنی. وی این مسئله را روز دوشنبه در نشست مجمع پارلمانی ناتو در دانمارک بیان کرد و گفت که البته ائتلاف ناتو "در این مسیر حرکت میکند."
جوآنا در عین حال یادآور شد که نمیداند پارلمانها و رهبران کشورها چه زمانی بر سر این موضوع به اجماع خواهند رسید، اما اوکراین «بیش از هر زمان دیگری به ناتو نزدیکتر است».
معاون دبیرکل ناتو در سخنرانی خود در نشست مجمع پارلمانی ناتو در کپنهاگ گفت که تعدادی از کشورهای عضو ائتلاف به زودی جنگندههای F-۱۶ را به اوکراین انتقال خواهند داد.
میرچا جوآنا گفت: کشورهای ناتو دهها میلیارد دلار تسلیحات به اوکراین دادهاند و به زودی جنگندههای F-۱۶ نیز به دنبال آن خواهند بود.
مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک، پیش از این اعلام کرد که این کشور در حال تلاش برای گسترش ائتلاف کشورهایی است که آماده عرضه این جنگنده به اوکراین هستند. به گفته وی، تا زمانی که اوکراینیها مایل به مبارزه با آن باشند، خستگی جنگ «در جامعه فراآتلانتیک جایی نخواهد داشت».
انتهای پیام/